El passat dimecres vam fer la posada en comú del treball d’Elogi de la Feblesa, de manera que cada un hem triat un fragment de la nostra reflexió i l’hem compartit amb els companys. I seguidament la Lluïsa ens ha repartit un full on posava unes pautes per fer una lectura en veu alta.
A continuació hem passat a la segona activitat d’avui que era l’actualitat educativa. Ens la van presentar l’Anna Español i l’Aylén Marino. L’Anna ens va presentar una sèrie de noticies com ara que no hi haurà portàtils per als nens i nenes de primària durant aquest curs, primer de tot s’implantaran els portàtils en els de secundaria que són els que corrent pressa i desprès ja es posaran en els de primària, també ens ha presentat la noticia del menjar “basura” a les escoles, que es trauran les màquines de bolleria de les escoles, del menjador...I la que ens ha ampliat ha sigut la del “Juego moral en la escuela” tracta d’un joc que es fa a les escoles, i ho fan nens i nenes de 11 i 15 anys en els patis. Hem estat parlant sobre com reacciona l’escola en el moment en que l’escola els informa de que hi ha una mala conducte en el nen, que si juga a jocs perillosos, que si fuma porros molt sovint... i els pares el que fan es negar el que els diu l’escola ja que no volen creure el que els diuen. L’Aylén ens ha presentat la noticia de “La FP de grado media farà acceso a un bachillerato de un solo año”, i amb aquesta noticia hem arribat a la conclusió de que pensem que tots els nens han de superar la ESO per davant de tot i després que facin un mòdul o batxillerat o el que ells vulguin, però la ESO es imprescindible.
La tercera activitat la Maria Garcia i la Maria Pérez ens han presentat dues revistes. La Maria Pérez ens ha presentat la revsita “Barcelona educación” es tracta d’una revista virtual, la seva directora és Arceli Vilarasa, editada a Barcelona, es mensual i es gratuïta. Consta dels apartats següents:
- editorial ( tema que afecta en l’educació),
- noticies(9 noticies),
- som xarxa( dedicat a l’escola Costa i Llobera),
- Protagonistes ( diferents activitats que fan els joves fora de l’escola),
- Jo també educo,
- A fons ( s’aprofundeix sobre un tema –l’escola bressol i els seus canvis-),
- Radiografia,
- Apunts,
- Participació ( “fent”),
- Entrevistes,
- Vers el món
- Una mica de tot (- la columna i – la tira còmica)
El tema que ha proposat debatre ha sigut el de l’escola Costa i Llobera, els canvis que ha anat experimentant, que ha lluitat per passar a ser una escola pública, que han implantat les noves tecnologies ...
I la Maria Garcia ens ha presentat la revista “Cuadernos de pedagogia”, el director és el Jaume Carbonell, està escrita en castellà, editada a Barcelona el 1980, val uns 13€ i és mensual. Els apartats són:
- Editorial ( escrit per el propi director),
- Agenda,
- Histories mínimes ( -cartes d’opinió i – cartes al director)
- Actualitat,
- Perspectiva internacional,
- Reportatge ( “la ESO suena bien”),
- Experiències ( activitats que diferents escoles han dut a terme),
- Entrevista,
- Tema del mes( el més extens- els museus, revulución didactica),
- Opinió ( experts que tracten sobre un tema que escull el director-FP),
- Moral( igual que Actualitat però dividit en autonomies),
- Llibres ( espai publicitari),
- L’avanç ( avança el contingut de la pròxima revista)
El tema que ha posat per debatre ha sigut que a Galicia el govern a tret el tema de llogar llibres, i els que cobren menys de 9000€ els hi donen beques per els llibres i sinó no els i donen. I ella ens preguntava si creiem que era positiu i tots creiem que el fet de que es lloguin els llibres i es passin fa que els nens els respectin més.
I per acabar hem començat amb la posada en comú del dia que vam anar a un centre educatiu i ens van explicar la seva metodologia. Vam presentar-ho la Maria Pérez i jo sobre l’escola Costa i Llobera.
Reflexió personal:
La sessió de seminari del dimecres va ser diferents a les que estem acostumats a fer, ja que hem tocat varis aspectes i hem posat en comú una de les practiques i un llibre. Hem pogut sentir les opinions i reflexions dels nostres companys sobre l’Elogi de la Feblesa, d’aquesta manera hem pogut conèixer una mica més l’interior de les persones.
dijous, 10 de desembre del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada