dimecres, 28 d’octubre del 2009

Seminari dia 28.10.2009

Avui hem començat la classe amb una enquesta sobre el perquè havíem escollit Blanquerna. A continuació tres companyes ens han presentat l’actualitat educativa. La Maria Garcia ens ha presentat una noticia que anava sobre la negociació de la Generalitat amb el Ministeri d’Educació per distribuir ordinadors a les escoles. Amb això hi ha tres inconvenients que són: adaptar les aules, organitzar als mestres, i canviar els seus materials habituals, i el cost econòmic tant per la Generalitat, l’Escola i la família. Hem fet un petit debat sobre si era bo o no substituir els llibres per ordinadors, i la majoria estàvem d’acord amb que si ho han de fer que ho facin a partir de la ESO, Batxillerat... ja que tots els nens han de poder gaudir de treballar amb els llibres de sempre. Com a eina de suport si que estan bé els ordinadors però no com a material habitual. Seguidament la Laura ens ha exposat la seva noticia sobre fer una prova als alumnes de la ESO, aquesta prova facilita el que s’haurà d’escollir en un futur i veure quin nivell té l’escola. El debat que hem establert ha girat al voltant de la pregunta si es bo o no que els alumnes realitzin aquesta prova, i creiem que s’hauria de fer però perquè l’escola veies quin és el nivell que tenen, i per donar un toc d’alerta ja que sovint la ESO l’aprova tothom però aquesta prova no ho afirma. I finalment, la Irene ens ha fet un repàs de les noticies que havia trobat durant tota la setmana i ens ha explicat la que ha escollit. Ens ha parlat de la del consum de cànnabis dels menors que afecta al sistema nerviós, atenció i això sovint porta al fracàs escolar, i l’altre noticia era sobre el dret dels professors per el maltractament que reben dels alumnes, que hi hagi una llei. I la que ella ha escollit la de Patrulla anticampana, en que la guàrdia urbana es vesteix de paisà i es passeja per els parcs i a la que veu algun nen en horari escolar fora d’ella els porta al centre escolar. I hem debatit el fet que l’ajuntament a proposat posar multes als pares dels alumnes que falten a classes.

A continuació l’Albert ens ha exposat la revista Escuela, que està en format diari. Està escrita en castellà, i té una periodicitat setmanal o quinzenal. Es va fundar el 1941, i costa uns 4€. Aquesta revista té varis apartats com ara: Editorial i articles d’opinió, Espanya, Autonomia, Educared, Reportatges, entrevistes, Legislació, Cultura...

I per acabar, la Lluïsa ens ha passat un article sobre L’era cristiana, d’Empar Moliner, que estava escrit en un to irònic, ja que tracta sobre canviar de nom les vacances de Nadal i dir-li vacances d’hivern.

Reflexió:
Cada una d’aquestes classes en que estem exposant l’actualitat educativa ens ajuda a saber com està el país, i veure quins problemes hi ha en l’àmbit educatiu, ja que jo personalment abans no hi estava tan al corrent de tot el que passava amb l’àmbit de l’escola i ara cada dia sento i veig noticies del tema. També amb totes aquestes noticies com s’estableix un debat, tots podem anar dient el que pensem i ens ajuda a obrir-nos i a establir alguna que altre discussió si algun dels companys no acaba d’entendre el que volem expressar.

També ens serveix molt saber que hi ha unes revistes que tracten únicament temes de l’educació, per tant un cop hàgim exposat tots la nostra revista, podrem escollir quina és la que millor ens anirà per consultar en algun moment puntual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada